Tursaansydän

Kohti Vapautta! -liike kunnioitti suomalaisen vapaustaistelija Eugen Schaumanin muistoa hänen kuolinpäivänään 16. kesäkuuta. Schaumanin esimerkki muistuttaa, ettei Suomi lunastanut vapauttaan demokraattisilla iskulauseilla vaan verellä ja henkilökohtaisilla uhrauksilla.

Itsenäisyysmieliset suomalaiset pitävät Schaumanin perintöä hengissä muistellen muun muassa hänen painavia sanojaan:

”Vapaus on itse oma päämääränsä. Tietyin ja varsin pienin rajoituksin se on jokaisen ihmisen luovuttamaton etuoikeus, jota ei mikään ulkonainen mahti voi häneltä riistää. Ihmisellä ei ole oikeutta luopua siitä omalta osaltaan, vielä vähemmän lastensa puolesta.

Vapaus on itsekunnioituksen perusta, ja ilman sitä suuri oppi ihmisen siveellisestä vastuusta olisi pelkkää valhetta ja petosta. Vapaus on pyhä asia ja vapaudenrakkaus sydämeemme syvään juurtunut luonnonvietti. Rakastatko maatasi? Hyvä, pidä mielessäsi Ibsenin sanat: ’Vaikka antaisit kaiken, mutta et elämääsi, et ole antanut mitään’.”

Liity sinäkin vapaustaisteluun!