Tursaansydän

Viime viikkoina eri puolilta Suomea on alkanut kantautua uutisia pienten ja keskisuurten yritysten konkursseista. Jopa tieto ensimmäisestä yrittäjän itsemurhasta tuli vaivihkaa julki Suomen Yrittäjien blogitekstissä. Koska aiheet ovat kipeitä ja henkilökohtaisia, julkisuudelta piilotettu todellisuus on varmasti otsikoita vielä monin verroin rumempi.

Pohjoismaiden vaikutusvaltaisinta pankkia, Nordeaa hallitseva Björn Wahlroos ennakoi tapahtumien kulun jo muutaman viikon takaisessa Talouselämä-haastattelussaan, jossa hän patisti päättäjiä asettamaan puntarin vastakkaisille puolille ”rahan ja terveyden, ihmishenget ja eurot”.

Sanna Marinin hallitus on totellut Wahlroosin käskyä kuuliaisesti. Juhlallisesti luvatut korona-ajan kriisituet eivät olekaan aina kulkeutuneet niitä tarvitsevien yritysten kassoihin. Sen sijaan mittavista tukisummista ovat päässeet nauttimaan paitsi poliittisesti vaikutusvaltaiset myös ”poliittisesti korrektit” yritykset. Globaali juutalainen Citycon-kiinteistösijoitusyhtiö on saanut vaikutusvaltansa ansiosta suoraa rahoitusta Euroopan keskuspankilta. Suomen hallitus on puolestaan kohdistanut valtavia tukipaketteja tuotantonsa ulkomaille siirtäneelle Finlaysonille. Finlaysonin ”meriitti” päättäjien silmissä on ”poliittinen korrektius”: Yhtiö on markkinoinut kuluttajille avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikkaa sekä homokulttuuria räävittömillä kampanjoillaan.

Niin Cityconin kuin Finlaysonin rahoitus viedään tällä hetkellä meidän veronmaksajien taskuista. Valtavan kokonsa ansiosta molemmat yhtiöistä pärjäisivät mainiosti myös ilman valtiontukea, mutta politiikassa voittajia ovat rikkaat ja eliitin suosiota nauttivat. Samaan aikaan poliittisten verkostojen ulkopuolelle jääneet pienet ja keskisuuret yritykset kaatuvat yksi toisensa jälkeen. Näin työttömyys kasvaa ja velkakurimus hiipii yhä useampaan suomalaiseen kotitalouteen.

Kuka puhuisi unohdettujen yrittäjien ja työttömien puolesta? Oikeiston mukaan jokainen on ”oman onnensa seppä”, joten oikeisto on sokea korruptiolle ja hyvä veli -verkostoille. Vasemmisto puolestaan istuu hallituksessa ja palvelee äveriäitä ulkomaalaisia isäntiään ilman vastalauseita. Vasemmistohallitus on katsonut lamaantuneena vierestä, kun Spondan, Allianzin ja aiemmin mainitun Cityconin kaltaiset ulkomaalaiset finanssiyhtiöt tappavat suomalaisia yrityksiä kieltäytymällä esimerkiksi vuokrien anteeksiannosta. Samoin pankkiirit ovat päättäneet kiskoa korkonsa yritysasiakkailta joko välittömästi tai lähitulevaisuudessa välittämättä lainkaan taloutemme ja kansamme kohtalosta.

Kohti Vapautta! -järjestö ei unohda suomalaisia yrittäjiä ja työttömiä, vaan tulemme nostamaan hallituksen, pankkien ja sijoittajien rikokset julkiseen keskusteluun ruohonjuuritason aktivismilla. Tärkein viestimme talouskriisin haavoittamille suomalaisille on:

Älkäämme lannistuko tai vaipuko itsetuhoisuuteen – nyt on aika järjestäytyä! Älä tuhoa itseäsi vaan tuhoa vihollisesi!

Liity taisteluun oikeudenmukaisen Suomen puolesta jo tänään!

Lue myös kirjoituksemme nykyisen kriisin taustoista ja mahdollisista ratkaisuista.