Tursaansydän

Lauantaina talvisodan syttymisen 80-vuotispäivänä joukko kansallismielisiä aktiiveja kokoontui Helsinkiin muistamaan päivää sekä mainostamaan tulevaa itsenäisyyspäivän marssia. Aluksi kansallismieliset marssivat keskustan läpi Mannerheimin patsaalle, jossa pidettiin päivän agendaan keskittynyt puhe. Jälleen useat ihmiset pysähtyivät ottamaan valokuvia tai videonpätkiä. Lisäksi Mannerheimintiellä oli runsaasti liikennettä, joten näkyvyys oli laajaa.

Patsaalta joukko lähti uudelleen liikkeelle kohti Keskuskatua. Jälleen kuljettiin näkyvästi keskustan läpi ja Keskuskadulla pidettiin sama puhe uudelle yleisölle. Vilkkaalle kadulle oli päätetty myös jäädä jakamaan tulevaa marssia mainostavia esitteitä ohikulkijoille.

Aktiivien oltua paikalla jonkun aikaa, saapui paikalle ensimmäinen poliittisen poliisin ensimmäinen partio, joka alkoi pikkuhiljaa kutsua vahvistuksia paikalle. PolPo jalkautui lopulta isolla porukalla kadulle väittämään lippumiehille, että näiden tulisi laittaa vihreät tursaansydänliput pois, koska kuvio muistutti “liikaa hakaristiä”. Tähän perusteettomaan vaatimukseen ei suostuttu, ja PolPoa valistettiin tursaansydämen merkityksestä ja alkuperästä. Useamman minuutin kestäneen vänkäämisen jälkeen paikalle tuli poliisien esimies, joka kertoi, että he eivät puutukaan lippuihin vaan aktivismi voi jatkua normaalisti, kuten perustuslaki oikeuttaa.

PolPo ei lopulta puuttunut itse toimintaan, mutta jälleen he alkoivat keräämään osallistujien henkilöllisyyksiä ylös. Tiettävästi tällaista ajatusrikosrekisteriä ei Suomessa kerätä muista toisinajattelijoista kuin kansallissosialisteista. Keräämisen yhteydessä poliisi itsekin sanoi, ettei kyse ole varsinaisesta rikosepäilystä. Kyse on siis oppositioaktivisteihin kohdistuvasta poliittisesta häirinnästä, josta on tullut arkipäivää Suomen kansallismielisille.

Kun riittävästi esitteitä oli jaettu, päättivät aktiivit lopettaa tältä erää. Kun ryhmä laittoi liput kasaan ja alkoi tekemään lähtöä, oli PolPo keksinyt uuden selityksen lippujen takavarikoimiselle. Tällä kertaa he sanoivat, että aktiiveja nyt epäillään “kielletyn toiminnan jatkamisesta” ja vaativat rullalle käärittyjä tursaansydänlippuja itselleen. Nyt he olivatkin keksineet, että kyseessä oli kielletyn oppositiojärjestö Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen liput, mikä ei tietenkään pidä paikkaansa.

Kun täysin normaalisti ja rauhanomaisesti sujunut tapahtuma oli jo päättynyt, poliisi takavarikoi “PVL:n hakaristilipuiksi” kutsumansa tursaansydänliput. Sentään mukana olleet Suomenliput eivät olleet vielä “hyvien tapojen vastaisia” toisin kuin tursaansydämen kaltaiset muinaissuomalaiset symbolit.

Poliisin mielivalta ei tule kansallismielisille enää millään tavalla yllätyksenä ja asiaan ovat heränneet jo monet maltillisemmatkin nationalistit. Vaikka poliisi yrittää kaikin keinoin tukahduttaa isänmaallisen oppositiotoiminnan, tulee työ uuden itsenäisyyden puolesta jatkumaan.

Toivotamme kaikki isänmaalliset suomalaiset lämpimästi tervetulleiksi kansamme Helsinkiin itsenäisyyspäivänä. Marssin kokoontuminen tulee olemaan kello 15 aikoihin. Tarkka aika ja paikka ilmoitetaan ensi viikolla.

Nähdään Helsingissä!