Tursaansydän

Lauantaina 9.11. ryhmä kansallissosialisteja kokoontui Helsingin keskustaan mainostamaan perinteistä itsenäisyyspäivän marssia. Kansallissosialistisia Kohti Vapautta! -marsseja on järjestetty pääkaupungissa vuodesta 2016 lähtien, ja lauantaisen aktivismin tarkoitus oli lisätä helsinkiläisten tietoutta tapahtumasta.

Ryhmä kokoontui lippujen ja banderollin kanssa ensin Kampin Narinkkatorille, jossa mainoksia jaettiin kansalaisille. Oltuaan Kampissa noin tunnin verran, siirtyivät kansallissosialistit vielä Keskuskadulle Stockmannin edustalle. Molemmissa paikoissa oli paljon ihmisiä liikkeellä, joten kiitettävä määrä esitteitä vaihtoi omistajaa.

Monet ihmiset pysähtyivät juttelemaan ja yllättävän useat ottivat myös valokuvia banderollista ja lipuista. Myös muutamat suvaitsevaiset pahoittivat mielensä. Erikoista oli, että Poliittinen Poliisi (PolPo) kävi keräämässä kaikilta paikalla olleilta henkilötiedot ajatusrikosrekisteriin. PolPo kertoi, ettei aktiiveja epäillä mistään rikoksesta, mutta heidän johto oli käskenyt ottamaan kaikkien ajatusrikollisten tiedot ylös. Tiettävästi tällainen toiminta ei kohdistu Suomessa muihin toisinajattelijoihin, kuin kansallissosialisteihin.

Iltalehden uutinen.

Niin ikään valtamedia suuttui aktivismista. Iltalehti kirjoitti asiasta poliittisesti latautuneen ”uutisen”, jossa se valheellisesti vihjailee, että kyseessä olisi laittoman toiminnan jatkaminen viitaten Pohjoismaiseen Vastarintaliikkeeseen. Iltalehden jutun kirjoittanut Aleksanteri Pikkarainen harmittelee sitä, ettei poliisi rajoittanut kansallissosialistien kokoontumisvapautta tekaistujen syiden varjolla.

Kannustamme kaikkia nykymenoon kyllästyneitä suomalaisia saapumaan itsenäisyyspäivänä Helsinkiin osoittamaan mieltä terveiden arvojen puolesta – kansanpetturipoliitikkoja, korruptoitunutta poliisia ja valehtelevaa valtamediaa vastaan!

Nähdään Helsingissä 6. joulukuuta!