Tursaansydän

Viikolla 40 jalkauduimme Uudenkaupungin kaduille perinteisten syysmarkkinoiden aikaan. Hyvän sään siivittämä tapahtuma tarjosi myös aktivisteillemme hyvät puitteet esitteiden jakoon ja ihmisten kanssa keskusteluun. Aktivismille oli selkeää tilausta, koska paikan päällä patsastelivat ylväässä yksinäisyydessään telttoineen ja kahvitarjoiluineen jatkuvasta suosionlaskusta tunnettu pääministeripuolue SDP sekä Kokoomus. Kuten kuvista näkyy, molemmat kansanpetturipuolueet keräsivät hyvissä ajoin kamppeensa ja poistuivat nurkilta norkoilemasta.

Aktivistit saivat kansalaisilta pääosin myötämielistä palautetta, mutta vielä riitti vastaväitteitäkin. Esimerkiksi nykyaikaisten sotien ja pakolaiskriisien syntymekanismit ja todelliset syyt näyttäisivät olevan suurelle osalle länsimaista yleisöä aivan hämärän peitossa.

Lopuksi käytiin hupaisa väittely monikulttuurin nimeen vannovan stereotyyppisen boomer-sukupolvea edustavan pariskunnan kanssa. Kuulemma valkoinen ja itsenäinen valtio ei vastaisi käsitystä ”heidän Suomestaan”. Heille toivotimmekin onnea ja menestystä vaikkapa Etelä-Afrikan kaltaisessa monikulttuuridystopiassa, jossa valkoisen henki ei ole minkään arvoinen.

Aktivoidu! [email protected]