Tursaansydän

Lauantaina 14.9. aktivistit jalkautuivat Rauman kaduille jakamaan liikkeen esitteitä jokasyksyisen markkinatapahtuman liepeille.

Heti aktivismin alkupuoliskolla varisverkostossa vaikuttava Jaakko Tuominen saapui häiritsemään esitteitä jakaneita aktivisteja. Psykoottisesti käyttäytynyt antifasisti kutsui aktivisteja tappajiksi ja horisi epämääräisiä kummallisuuksia muun muassa ”turpaan vetämisestä”. Uho laantui kuin seinään kun kävi ilmi, että hänen nimensä ja varisverkosto-yhteytensä ovat ennestään hyvin tiedossa. Välittömästi tämän jälkeen hän poistui paikalta ja rypisti saamansa esitteen.

Tapaus tukee hyvin aikaisempia spekulaatioita siitä, että antifasistit usein häpeävät omia mielipiteitään ja läheskään kaikki eivät kovasta uhostaan ja “vallankumouksellisuudestaan” huolimatta uskalla lausua julki näkemyksiään omalla nimellään tai kertoa osallisuudestaan antifasistiseen liikehdintään.

Kahden tunnin jälkeen esitekuormamme oli keventynyt huomattavasti ja osallistujat olivat käyneet lukuisia keskusteluja myötämielisten ihmisten kanssa. Kirsikkana kakun päällä käytiin useamman kansalaisen kanssa käyty keskustelu, jossa osallisena oli myös paikallinen sdp:n vaikuttaja. Kuten arvata saattaa, sdp:n vaikuttaja sai kuulla kunniansa ajamastaan kansanpetturipolitiikasta.