Tursaansydän

Kotkan jokavuotiset meripäivät pidettiin hyvin helteisessä säässä ja ihmisiä oli runsaasti liikkeellä. Myös Kohti Vapautta! -liikkeen aktivistit osallistuivat Meripäiville lauantaina 27.7. ja kansallissosialistinen sanoma tavoittikin suuren määrän yleisöä. Radikaalille sanomalle ja toiminnalle vaikutti olevan tilausta ihmisten kanssa käytyjen keskustelujen perusteella.

Nykyinen kansanvaihtopolitiikka sekä äänestämisen kautta kykenemättömyys vaikuttaa asioihin mielletään suurimmiksi ongelmiksi. Tunnustuksena aktivisteille heidän tekemästään työstä, ihmiset toivat kylmää juotavaa ja eräs henkilö jopa pyysi saada halata jokaista aktivistia. Paikalla kävi myös läheisen baarin sananvapautta vihaava järjestyksenvalvoja pyytämässä lopettamaan lentolehtisten jakoa, tosin tuloksetta, kuten aina.

Aktivismin lähetessä loppuaan resurssipulasta kärsivä PolPon partio päätti kerätä henkilötiedot ylös ja kysellä tyhmiä, antaen aktivismin kumminkin jatkua ongelmitta.

Onnistuneen ja helteisen päivän jälkeen lähdimme käymään vielä Haminassa esillä olevissa Mannerheim-ristin ritari Lauri Törni 100 -vuotta ja Suomalainen Waffen-SS-vapaaehtoispataljoona Saksassa -näyttelyissä. Näyttelyissä käytiin läpi Lauri Törnin menestyksekästä sotilasuraa kolmessa eri armeijassa sekä yleisesti suomalaisten Waffen SS-vapaaehtoisten historiaa. Lopuksi kävimme vielä yhdessä ruokailemassa ja vaihdettiin kuulumisia tovereiden kesken.