Tursaansydän

Lappeenrannassa järjestettiin viikonlopun yli kestävä eräretki, joka toteutettiin Salpavaellus-reitillä. Reitti oli yhdistelmä luontopolkuja, maantiesiirtymiä sekä reittiä pitkin vastaantulevia salpalinjan rakennelmia.

Aktiivit kokoontuivat perjantai-iltana, josta siirryimme autoilla lähtöpaikalle. Illan aikana edettiin runsaasti, ja kello olikin jo lähemmäs kahta saavuttuamme ensimmäiselle leiriytymispaikalle.

Yön nukuttuamme jatkoimme matkaa kohti seuraavia kohteita, joita olivat muun muassa matkan varrella olleet bunkkerimuseo, Salpalinja-museo, sekä lukuisat muut kohteet. Iltaa kohti keli alkoi muuttua sateiseksi, ja kilometrejä kertyi lauantaille enemmän kuin runsaasti, sillä etenimme suurimman osan kuudestakymmenestä kilometristä lauantain aikana. Sateesta, ja matkan aiheuttamasta uupumuksesta huolimatta pääsimme seuraavaan leiripaikkaan puolenyön jälkeen, jossa luvassa oli vaatteiden kuivatusta, ruokailu sekä hyvin ansaitut yöunet.

Sunnuntaille matkaa olikin alle kymmenen kilometriä, joka suoritettiin ripeässä tahdissa, jonka jälkeen pääsimme suuntaamaan kotia kohti.