Tursaansydän

Lauantaina 20.4. joukko kansallissosialistiaktivisteja kokoontui Helsingin keskustaan julkisen aktivismin merkeissä. Päivämäärä oli myös symbolisesti merkittävä kansallissosialismille, sillä tuolloin tuli kuluneeksi 130 vuotta kansallissosialismin tärkeimmän kehittäjän, Adolf Hitlerin, syntymästä.

Aktivistit jalkautuivat iltapäivällä Helsingin keskuskadulle näyttävän banderollin ja satojen lentolehtisten kanssa. Sekä banderollissa, että lentolehtisissä mainostettiin itsenäisyyspäivän mielenosoitusperinteen ympärille kehittynyttä Kohti vapautta! Kansanliikettä.

Reilun puolitoista tuntia kestäneen aktivismin aikana käytiin useita mielenkiintoisia keskusteluja niin suomalaisten kuin vilkkaalla keskuskadulla liikkuneiden turistienkin kanssa. Myös PolPo vieraili paikalla yhden partion voimin, mutta he eivät ottaneet kontaktia kansallissosialisteihin ja poistuivat paikalta lyhyen ajan kuluttua.

”Isänmaallinen aktivismi tulee jatkumaan ja kehotamme kaikkia kansallismielisiä osallistumaan omatoimisesti Kohti vapautta! -sivuston mainostamiseen”, lauantaina paikalla ollut kansallissosialisti sanoo.