Helsingissä marssitaan 6.12. Kohti vapautta. Kyseessä on kansallissosialistien järjestämä avoimesti poliittinen itsenäisyyspäivämarssi. Kuten aina, valtamedia aloitti valehtelukampanjan marssia vastaan hyvissä ajoin. Lehtikirjoittelun vuoksi onkin sopiva aika kommentoida vallankumouksellisten kansainvälistä yhteistyötä.

Valtamedia väitti viikonloppuna, että marssilla olisi hämäriä ”Venäjä-yhteyksiä” siksi, että marssiuutinen on käännetty useille kielille – myös venäjäksi. Pohjoismainen Vastarintaliike on vuosien ajan kääntänyt kansallissosialistisia videoita ja tekstejä lukuisille kielille siksi, että toimintaamme seurataan suurella mielenkiinnolla ympäri maailmaa.

Media innostui venäjänkielisestä käännöksestä siksi, että viime vuosina Euroopassa voimistuneelta maahanmuuttovastaiselta liikehdinnältä on yritetty viedä pohja väittämällä sitä Vladimir Putinin salaiseksi ”hybridi-” tai ”infosodaksi” liberaalia Euroopan unionia vastaan. Median sepittämän salaliittoteorian mukaan nationalistit ja maahanmuuttovastaiset ovat siis joko Putinin hyödyllisiä idiootteja tai pahimmillaan jopa palkattuja agentteja. (Venäjän hallitus todellisuudessa vainoaa paikallisia kansallismielisiä ja on ottanut kantaa suoraan esimerkiksi Vastarintaliikettä vastaan.)

Oikaistessamme lehdistön levittämän valeuutisen muistutimme, että kaikki kansallismieliset ovat tervetulleita tapahtumaan. Eräs lukijoistamme kysyi, miksemme antaneet medialle hieman periksi ja irtisanoutuneet Venäjän valkoisista kansallismielisistä. On myös niitä, joiden mielestä kenelläkään ei-suomalaisella (olivatpa nämä sitten norjalaisia, ruotsalaisia, italialaisia, saksalaisia tai vaikkapa brittejä) ei tulisi olla asiaa Suomen itsenäisyyspäivän juhlallisuuksiin. Emme allekirjoita tätä näkemystä.

Suomen isänmaallisiin itsenäisyyspäivätapahtumiin on osallistunut aina ulkomailta saapuneita valkoisia kansallismielisiä vuoden 2014 ensimmäisestä 612-kulkueesta lähtien. Vuonna 2016 puolestaan järjestettiin ensimmäinen Kohti vapautta -marssi, johon niin ikään saapui väkeä eri puolilta Eurooppaa. Vastarintaliikkeen aktiiveja on puolestaan tänäkin vuonna osallistunut muun muassa Puolan ja Latvian itsenäisyyspäivämarsseille osoittamaan solidaarisuutta sekä hakemaan inspiraatiota kotimaiseen kamppailuun.

Euroopan väestönvaihtopolitiikka muodostaa rodullisen uhan kaikille valkoisille kansoille valtiollisiin rajoihin katsomatta. Maanpetturihallitusten toiminta noudattelee yleisesti ottaen samoja kaavoja kaikissa Euroopan maissa. Samalla Kultaisen aamunkoiton kaltaiset radikaalit ja menestyksekkäät liikkeet ovat innoittaneet ja tarjonneet tärkeitä oppitunteja myös muiden Euroopan maiden kansallismielisille. Kansallismieliset voivat oppia valtavasti toisiltaan. Yhteistyö on tehnyt meistä vahvempia sekä poliittisesti älykkäämpiä. Yhteistyöstä on siis ollut ainoastaan hyötyä, minkä vuoksi Kohti vapautta toivottaa kaikki tervetulleiksi.

Kriitikot ovat kuitenkin myös väittäneet, että 2000-luvun radikaalit kansallismieliset ”häpäisevät” menneiden polvien taistelijat tekemällä rajat ylittävää yhteistyötä. Väite on absurdi, sillä suomalaisen itsenäisyyden selkärangan muodostanut jääkäriliike rakennettiin tiiviissä yhteistyössä saksalaisten kanssa. Halveksunnalla muita Euroopan kansoja kohtaan ei siis ole historiallista pohjaa itsenäisyysliikkeessä.

Suomen historiasta löytyy myös muita mielenkiintoisia esimerkkejä yhteistyöajattelusta. Itsenäisyyspäivänä 2013 Kansallinen Vastarinta julkaisi artikkelin ”Radikaali tie vapauteen”, jossa käsiteltiin 1900-luvun alun suoraa toimintaa itsenäisen Suomen puolesta. Monet artikkelissa esitellyt toimijat kävivät niin tinkimätöntä fyysistä taistelua sortovaltaa vastaan, että harva kansallismielinen (kansallissosialisteja lukuun ottamatta) uskaltaa osoittaa näille enää julkisesti kunnioitusta. Juuri heidän radikalisminsa kuitenkin takasi Suomen vapauden.

Suomen Aktiiviseen Vastustuspuolueeseen kuulunut Lennart Hohenthal ampui kansanpetturin, prokuraattori Eliel Soisalon-Soinisen.

Eräs ryhmistä oli Suomen Aktiivinen Vastustuspuolue, joka taisteli Venäjän sortotoimia vastaan muun muassa aseistamalla kansaa sekä käyttämällä raakaa voimaa maanpettureita vastaan. Myöskään he eivät kaihtaneet rajat ylittävää yhteistyötä. Itse asiassa Vastustuspuolue jouduttiin perustamaan juuri siksi, että sen tulevat johtajat joutuivat yhteistyökysymyksen vuoksi riitoihin ”maltillisen” itsenäisyysväen kanssa!

Politiikantutkija Mikko Lahtisen mukaan Vastustuspuolue sai alkunsa, koska järjestön perustaja Konni Zilliacus kannatti suomalaisten ja venäläisten radikaalien yhteistoimintaa sortohallitusta vastaan. Lopulta Vastustuspuolue ja etenkin sen inspiroima Verikoirat-järjestö olivat huomattavasti tehokkaampia kuin yhteistyöaatetta vieroksuneet ”maltilliset”.

Alkuperäiseen vapausliikkeeseen kuuluneen Osvald Sivénin poika Paavo Susitaival puolestaan puhui vahvasti pohjoismaisen yhteistyön puolesta. Susitaival lukeutuu viime vuosisadan kunnioitetuimpiin suomalaisiin radikaaleihin, joten jokaisen yhteistyöaatetta vastustavan soisi lukevan artikkelimme ”Pohjoismainen yhteistyö ja isänmaallisuus”, jossa kirjoitetaan muun muassa:

Ajatus kansallismielisten pohjoismaisesta yhteistyöstä ei suinkaan ole uusi, vaan esimerkiksi IKL-aktivistina tunnettu Paavo Susitaival hahmotteli sitä jo artikkelissaan ”Pohjolan puolueettomuus”. Susitaipaleen mukaan paras vaihtoehto Natolle ja tuolloin YYA-sopimuksella Suomea painostaneelle Neuvostoliitolle olisi suurvaltapoliittisesti neutraali pohjoismainen puskuri:

”Yya-sopimuksen purkuvaiheessa voitaisiin ehdottaa Norjalle ja Ruotsille, että nämä kolme Pohjolan maata muodostaisivat täysin puolueettoman valtioliiton, yhtä puolueettoman kuin Sveitsi on. Tämä puolueeton blokki vapauttaisi Venäjän huolehtimasta ’luoteisrintamasta’.

– – Reaalipoliittinen todettavissa oleva suomalais-pohjoismainen puolueettomuusliitto hyödyttäisi koko Pohjolaa ja koko maailmanrauhaa. ’Pohjoismaiset’ korusanat, puolueettomuusfraseologia, itsepetos eivät sitä tee. Tämä ei ole skandinaavista tunteilua. Päinvastoin on kysymyksessä koristelematon skandinaavinen realismi. – – Puolueeton Pohjola on kirkas, kylmä ja selvä asia.”

Kutsuessamme kaikki kansallismieliset marssimaan Kohti vapautta taistelemme nyky-yhteiskunnan korruptiota vastaan ja vaalimme samalla myös menneiden sukupolvien vapaustaisteluperinnettä. Kansallismielinen kamppailu ei ole koskaan Suomessa ollut muita valkoisia kansoja halveksuvaa nurkkapatriotismia.

Valtamedia ja muut poliittiset viholliset tulevat luonnollisesti jatkamaan valehtelua tukahduttaakseen alati kasvavan kansallismielisen liikkeen. Paras vastaus valepropagandalle on kuitenkin tuoda esiin Suomen vapaustaistelun vaiettu historia sekä alkuperäisten vapaustaistelijoiden todelliset ajatukset. Liity 6.12. marssiin Kohti vapautta ja ole osa taistelevien suomalaissukupolvien ketjua!

Kategoriat: 2017